Този сайт използва бисквитки, както е обяснено в нашата графа: политика за поверителност. Ако сте съгласни с използването на „бисквитки“, моля, затворете това съобщение и продължете да използвате този сайт.Приеми и затвори

Уважаеми клиенти, в момента физическият ни магазин в гр. София не работи. Може да поръчате през сайта и да си вземете поръчката от магазина, след потвърждение от наша страна.

Количка (Няма продукти ) - 0,00 лв.

Ретро карта Тypus Orbis Terrarum

Арт.№ 0880044

Ретро картите са едно много оригинално подаръчно решение, което ще създаде страхотен акцент в интериора на дома или офиса. 

Подарете на Вашия баща, дядо, шеф, колега, племенник за пенсиониране, юбилей, дипломиране. 

Пожелайте нови хоризонти и сбъднати мечти по нетрадиционен начин!

Цена

54,00 лв.

  • Delivery icon Време за доставка:
  • free returns in 30 days icon Връщане в рамките на 30 дни
  • genuine items icon Преглед на пратката преди плащане

Автор: Абрахам Ортелий


Абрахам Ортелий е роден на 14 април 1527 година в Антверпен, част от владенията на Хабсбургите (днес в Белгия). Той е член на влиятелната по това време фамилия Ортелий и пътува много из Европа. Ортелий започва да работи като гравьор на карти и през 1547 година става член на антверпенската картографска гилдия. Той поставя основите на критичния анализ на античната география. Ортелий разглежда възможността за континентален дрейф, превърнала се в основна за геологията теория няколко века по-късно.

Картата е създадена от Абрахам Ортелиус през 1564 г. и е първата карта на света с наименование "Typus Orbis Terrarum", която Абрахам отпечатва. Тя е поместена и в първия съвременен "Атлас на света" - "Театриум Орбис Терариум" (Theatrum Orbis Terrarum), чиито пробен отпечатък е създаден през 1570 година. Атласът съдържа 53 карти. И в наши дни Абрахам Ортелиус остава всепризнат създател на първия модерен атлас. Уникален ретро подарък поднесен в луксозна ретро рамка.

Репродукцията представлява висококачествен печат с еко мастила, върху италианска канаваца. Платното е каширано до размер 30х40 см върху твърд гръб. При по-голям от този размер се опъва на подрамка. Какъвто и размер да изберете, винаги ще я получите аранжирана в подходяща рамка (като на снимката).

Размери: 34х50см

 

Код: 14561

Време за доставка:

Фирма "Подаръци.Бг" ООД доставя с: SPEEDY -Цената до офис на SPEEDY е 5 лв -Цената до адрес на клиента е 7 лв -Експресна доставка до края на работния ден, само за гр. София Цена: 10.80 лв. - Доставка до края на работния ден или до 17.00 часа. Поръчки за бърза доставка се приемат до 11:30 часа в работен ден. - Бързата доставка важи само за дните от понеделник до петък. - Бързата доставка важи само за определени продукти.. ВАЖНО: При доставка, клиентът е длъжен да отвори пратката и да провери дали е запазена нейната цялост В ПРИСЪСТВИЕТО на куриера. Ако продуктът е счупен или наранен, необходимо е задължително да го обяви на куриера в момента на доставката. В противен случай, стойността на пратката и на доставката остават за сметка на клиента. "Подаръци.БГ" ООД не носи отговорност за повредени пратки, които не са обявени в присъствието на куриер. В случай на констатирани увреждания на пратката и опаковката, съвместно с куриера на SPEEDY или съответната куриерска фирма, се съставя констативен протокол в два екземпляра по един за всяка от страните, в който се описва вида, състоянието на опаковката и наличното съдържание на пратката. Рекламации следва да се предявяват в момента на получаване на пратката, преди да сте приели пратката от куриера. Ако клиентът не хареса поръчаната от него стока, той има право да я замени с друга стока по негово желание, или да я върне в офиса на "Подаръци.БГ" ООД, като доставката е изцяло за негова сметка. Това не се отнася за персонализираните подаръци, които са с лична снимка, текст или дата.