Този сайт използва бисквитки, както е обяснено в нашата графа: политика за поверителност. Ако сте съгласни с използването на „бисквитки“, моля, затворете това съобщение и продължете да използвате този сайт.Приеми и затвори

Уважаеми клиенти, в момента физическият ни магазин в гр. София не работи. Може да поръчате през сайта и да си вземете поръчката от магазина, след потвърждение от наша страна.

Количка (Няма продукти ) - 0,00 лв.

Репродукция с фолклорни мотиви Българка

Арт.№ 0880050

Изберете репродукция на една прекрасна картина, изобразяваща българската девойка. 

Чудесна идея за подарък за учител, майка, баба, сестра, колежка за дипомиране, рожден ден, юбилей, имен ден. 

Символиката и българският дух, който лъха от картината, я правят много подходяща изненада за сватба. 

Украсете нечий дом с фолклорни мотиви.  

Цена

48,00 лв.

  • Delivery icon Време за доставка: 10 работни дни
  • free returns in 30 days icon Връщане в рамките на 30 дни
  • genuine items icon Преглед на пратката преди плащане

Автор: Росица Хинкова


Женската носия се отличавала със своята оригиналност и красота. Изисквала е много труд на момите. Всеки сукман носи белезите и характерните отличителни ширити на региона от където е момата. 

Трънската женска носия няма престилка, литакът се препасва с дълъг и тесен колан, наречен „тканица”. Под литака има долна по-дълга риза с дантела. Това е кошуля от памук, нарича се "долняча". 

Момите забраждат бели и другоцветни "кърпе", а омъжените с черни кърпи. В делнични дни жените и мъжете обували „опънци” (цървули) предимно от свинска кожа, а на празник "цревие" - обувки. Всяко домакинство е отглеждало коноп, от който са произвеждали и черги, защото вълната не е покривала всички нужди от дрехи, ризи и черги. Конопените черги са назовавани "прътенячи".

Репродукцията представлява  висококачествен печат с еко мастила върху италианска канаваца, каширана е върху твърд гръб. Репродукцията е аранжирана в подходяща за изображението рамка и е готова за окачване. 

Размер: 25х30 см. 

 

Код: 16774

Време за доставка: 10 работни дни

Фирма "Подаръци.Бг" ООД доставя с: SPEEDY -Цената до офис на SPEEDY е 5 лв -Цената до адрес на клиента е 7 лв -Експресна доставка до края на работния ден, само за гр. София Цена: 10.80 лв. - Доставка до края на работния ден или до 17.00 часа. Поръчки за бърза доставка се приемат до 11:30 часа в работен ден. - Бързата доставка важи само за дните от понеделник до петък. - Бързата доставка важи само за определени продукти.. ВАЖНО: При доставка, клиентът е длъжен да отвори пратката и да провери дали е запазена нейната цялост В ПРИСЪСТВИЕТО на куриера. Ако продуктът е счупен или наранен, необходимо е задължително да го обяви на куриера в момента на доставката. В противен случай, стойността на пратката и на доставката остават за сметка на клиента. "Подаръци.БГ" ООД не носи отговорност за повредени пратки, които не са обявени в присъствието на куриер. В случай на констатирани увреждания на пратката и опаковката, съвместно с куриера на SPEEDY или съответната куриерска фирма, се съставя констативен протокол в два екземпляра по един за всяка от страните, в който се описва вида, състоянието на опаковката и наличното съдържание на пратката. Рекламации следва да се предявяват в момента на получаване на пратката, преди да сте приели пратката от куриера. Ако клиентът не хареса поръчаната от него стока, той има право да я замени с друга стока по негово желание, или да я върне в офиса на "Подаръци.БГ" ООД, като доставката е изцяло за негова сметка. Това не се отнася за персонализираните подаръци, които са с лична снимка, текст или дата.